Zoek
Sluit dit zoekvak.

MagAZine teaser!

Een terug- en vooruitblik met AZ esports 

 

In deze editie van Esports in de voetbalwereld kijken we samen met AZ’s eSports coördinator Jens van de Flier terug op 2021 en blikken we ook meteen vooruit naar de toekomst. Jens is zelf het esports boegbeeld bij AZ en speelde voorheen ook op het allerhoogste niveau FIFA. Een perfecte match dus om iemand die het wereldje goed kent aan het roer te zetten van AZ eSports.  

 

Hey Jens! Kan je wat meer vertellen over de doelstellingen die er waren voor 2021? 

“Vanuit de clubfilosofie willen we altijd het hoogste haalbare en tegen de top-3 aanschoppen. Als we dan kijken naar onze jongens in de Edivisie is het doel om de finals te halen. Directe plaatsing voor deze finals is dan het eerste doel. Daarvoor moet je minimaal bij de top-4 eindigen. Daarmee ontloop je dan de play-offs, waarmee je via een omweg nog kunt kwalificeren voor de finals.
“Daarnaast hebben Dani en Stefano (onze esporters) ook nog een eigen organisatie waarvoor zij uitkomen. Dat is Team Gullit voor Dani en KRC Genk voor Stefano. Hier hebben zij natuurlijk ook hun persoonlijke doelstellingen voor. Wij hopen natuurlijk dat zij de internationale toernooien weten te bereiken en daar successen behalen. Dat heeft dan ook weer een positief effect op AZ als we twee esporters in onze gelederen hebben die van wereldniveau zijn.”  

 

Welke resultaten hebben wij dan behaald vorig jaar? Wilt u dit artikel verder lezen? Word lid van de supportersvereniging!