Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Fotoverslag VVV-AZ, busreis Marco Bellis

VVV-AZ stond zondag in het teken van Marco Bellis, de ernstig zieke AZ-supporter die zondag met een bus vrienden zijn mogelijk laatste uitwedstrijd bezocht. Erwin Walbeek maakte onderstaand verslag van deze bijzondere dag.

Nog een keer vlammen, dat moest het worden. Nog één keer alles uit de kast halen en er een mooie dag van maken voor Marco. Toen ik anderhalve week geleden een belletje kreeg van Arno en hoorde wat er aan de hand was, twijfelde ik geen moment en ook ik zou in de bus stappen. Gaandeweg werden alle plannen ontvouwd en werd op de achtergrond hard gewerkt door Skinny Waarland en Arno om de bus vol te krijgen. Met de wensen van Marco in de hand, werd de bus gevuld met zijn vrienden die hij door de jaren heen gemaakt had en dicht bij hem stonden. Of het nu zijn AZ-vrienden waren van zijn eerste jaren of de supporters waarmee hij altijd met de bus naar de bekerwedstijden ging. Naast zijn vrienden Jaap en Simone gingen natuurlijk zijn kinderen Mandy en Dave en zijn vrienden mee.

Fakkels
Op zondagochtend werd vroeg afgesproken bij het stadion zodat iedereen op tijd zou zijn als Marco aan zou komen. Toen Marco kwam aanrijden werden de fakkels en rookpotten afgestoken, want zonder vuurwerk is het geen voetbalfeestje. Eén voor een werden we door Marco begroet en na de groepsfoto werd het tijd voor vertrek. De mannen die de reis hadden geregeld hadden hun zaakjes goed voor elkaar. Diverse sponsors hadden het eten en drinken geregeld en chauffeur Koos reed voor niets vandaag. Onderweg werden er wat drankjes genuttigd en kwam de blinde poule ook nog rond. Na de eerste pisstop, kreeg Marco het woord waarin hij natuurlijk iedereen bedankte voor het feit dat ze mee waren op zijn waarschijnlijk laatste uitwedstrijd.

Uiteindelijk kwamen we dan eindelijk in Maasbree aan bij café Niens, waar we verwelkomd werden door de lokale prins carnaval en zijn dansmariekes. Onder het genot van de nodige biertjes, werd er vrolijk gezongen en een ieder had rustig de tijd om met Marco een woordje te wisselen en hem een hart onder zijn riem de steken of gewoon een knuffel te geven. Op een gegeven moment werd het nummer Leef van Dreetje Hazes gedraaid. Toen ik Marco dit volle borst zag meezingen, liepen de tranen over mijn wangen. Ik was niet de enige. Het was zo dubbel dit. Maar dat is ook het mooie eraan, want deze tekst komt op zo’n moment heel anders binnen.

Spandoeken
Even later kwam Robert Eenhoorn, Max Huiberts, Henk van Rijnsoever en Michael Koster binnen. Na een korte woordje van Robert, waarin hij Marco bedankte voor zijn jarenlange steun, overhandigde hij hem een AZ-shirt met zijn naam erop en gesigneerd door de hele selectie en het bestuur van AZ. Tegen vieren gingen wij weer richting bus aangezien we natuurlijk nog wel even een wedstrijd moesten bezoeken. Aangekomen in Venlo hoorde Marco al gelijk dat VVV hem een plek op de hoofdtribune aanbood, maar hij wilde liever bij zijn vrienden in het vak blijven. Tijdens de wedstrijd werd er volop gezongen voor Marco en hij was duidelijk aan het genieten.

Na de wedstrijd was geregeld dat het spandoek van de Ben-Side voor onze vriend door de spelers aan hem getoond zou worden. Tevens kwamen er een groepje VVV-supporters over het veld aanrennen met hun spandoek dat zij in de tweede helft voor onze Marco hadden opgehangen. Voor we het wisten was Dave over het hek heen om deze jongens te bedanken en het spandoek in ontvangst te nemen. Ook Ralf Seuntjes, de aanvoerder van VVV kwam Marco sterkte wensen en gaf hem zijn shirtje. Een mooi gebaar en zo zie je maar dat voetbal verbroederd. Na een lange terugweg kwamen we weer terug in Alkmaar, waar we werden opgewacht door de jongerenkern van AZ, die met fakkels en vuurwerk samen met de twee spandoeken op ons stonden te wachten. Een mooi einde van een mooie dag, waaraan Marco nog met een lach op zijn gezicht aan terug kan denken en waarvan we hopen dat dit hem zal helpen de komende tijd.


Het vuurwerk wordt al vroeg ontstoken als we rond tienen bij het stadion verzamelen voor vertrek naar Venlo


Tientallen supporters zijn aanwezig, naast de zestig busgangers


Groepsfoto voor vertrek


Onderweg stoppen we bij een café in Maasbree


Het AZ-bestuur komt langs om Marco een shirt te overhandigen


En er is bier


Supporters van VVV horen het verhaal van Marco en maken in de rust snel een spandoek. Prachtige actie!


Ook de AZ-spelers staan achter Marco, en houden het spandoek van de Ben-Side omhoog als steunbetuiging


Marco, we hopen dat je een prachtige dag hebt gehad!

Onthaal bij terugkomst in Alkmaar