Stop kwetsende spreekkoren

Een KNVB-onderzoek, seizoenkaart opzeggingen en boze mails uit het hele land. Het ging bij AZ vandaag helaas niet over het volle stadion en de goede sfeer van gisteren, maar over een spreekkoor dat velen kwetste.

Ja, het duurde maar vijf seconden. En ja, het is gericht op Ajax en niet op joodse mensen. En natuurlijk, ze zingen zelf ook dingen die niet kunnen. Maar wij zijn AZ en wij hebben onze eigen verantwoordelijkheid. Wij zingen een lied met een keiharde tekst die mensen kwetst, of de tekst nu een provocatie van de tegenstander is of niet.

Meerdere clubs en supporters kregen al zware straffen voor het lied en dat hangt nu ook ons boven het hoofd. AZ zal maatregelen moeten nemen. Als dit lied ooit nog een keer te horen is in een AZ-vak, dreigen zelfs sancties als een leeg vak of zelfs een leeg stadion.

Rivaliteit is mooi en de heetgebakerde sfeer van gisteren hoort bij een derby. Dit soort belachelijke spreekkoren gaan echter veel te ver en bezorgen veel mensen en uiteindelijk ook AZ en onszelf veel schade. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat dit nooit meer gebeurt.

Samen zijn wij AZ!

Namens Alkmaar Fanatics, Supportersbeweging Victoria Alkmaar en de supportersvereniging AZ