Steun onze club AZ ondanks tegenvallende sportieve prestaties!

Tegenvallende sportieve prestaties
Onze club zit in een moeilijke sportieve fase, dat kunnen we wel zeggen. Het sprankelende voetbal van vorig jaar is verdwenen en de resultaten zijn ronduit teleurstellend.
We zijn 10 speelrondes onderweg en staan op de negende plaats in de eredivisie met slechts 12 punten, in de eerste ronde uit Europa gegooid,  maar gelukkig zijn we door in de beker.

We worden als supporters nog niet echt verwend qua attractief voetbal in tegenstelling tot het vorige seizoen. Ik hoor veel kritiek van supporters op ons AZ, al dan niet terecht.
Ook op de tribunes is de onvrede duidelijk hoorbaar. Spelers worden uitgefloten en de roep tot het vertrek van de trainer is duidelijk voelbaar en hoorbaar.

Op zich vind ik het te rechtvaardigen om positief kritisch te zijn, als het doel is om AZ daarmee te helpen beter te presteren. Door de laagdrempeligheid tot spelers, technische staf en de overige medewerkers is er voldoende mogelijkheid om in verbinding met elkaar het gesprek aan te gaan en onvrede kenbaar te maken.

Onze eigen spelers uitfluiten doe je niet!
Wat ik niet begrijp is dat tijdens de wedstrijd ook negatieve uitingen, in de vorm van uitfluiten en spreekkoren, richting onze spelers gaan. Ik heb begrip voor de onderliggende emotie maar niet voor de manier van uiten.

Alsof spelers door het uitfluiten of negatieve spreekkoren beter gaan voetballen. Daar komt nog eens bij dat de relatie tussen spelers en supporters hierdoor niet beter wordt en interactie met supporters afneemt.

Een dieptepunt is vandaag bereikt waarbij de spelers niet echt het publiek hebben bedankt. Van een professional verwacht ik echt iets anders maar ik begrijp het wel.

Als je als speler(s) wordt uitgefloten of negatief wordt toegezongen/ toegeroepen dan zit je niet te springen op een bedankrondje door het stadion, een bezoekje in het supportershome, op de foto met of een gesprek met een supporter etc.

Als 12e man achter ons AZ
Volgens mij willen supporters en spelers het beste voor ons AZ en hebben ze onze steun nodig. Juist in deze moeilijke periode is het des te belangrijker om als 12e man achter AZ te gaan staan.

Laten wij als supporters met zijn allen achter onze spelers gaan staan en maximaal positief ondersteunen.
Ze hebben ons juist nu nodig! – #coybir