Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jaarverslag seizoen 2016/2017

Jaarverslag seizoen 2016-2017  Supportersvereniging AZ

 

Sportief

Dit seizoen is sportief anders verlopen dan wij ons hadden voorgesteld. Na de overwintering in de Europa League volgde de pijnlijke uitschakeling door Olympique Lyon. Door een wat gelukkige loting en een goed optreden van Tim Krul kwam AZ in de bekerfinale tegen Vitesse terecht. Een mooi feestje naar en in Rotterdam resulteerde uiteindelijk in een teleurstellende wedstrijd en stonden we na 90 minuten met lege handen. In de competitie waren de resultaten wisselvallig en het vertoonde spel was niet zoals we dit van AZ verwachten. Uiteindelijk eindigden we op een zesde plaats, een play off plaats. Na de verloren bekerfinale voelde dat als een straf. Twee mooie sprankelende wedstijden tegen FC Groningen gevolgd door een klinkende thuisoverwinning op FC Utrecht deed de stemming ten positieve keren. De laatste wedstrijd was exemplarisch voor het seizoen. Teleurstellend en net niet……. Geen Europees voetbal dus. Op naar een beter volgend seizoen.

 

Bestuur

Het bestuur van de supportersvereniging is bij aanvang van het jaar gewijzigd en bestond uit de volgende personen:

  • Remco Strik – voorzitter
  • Marco Koning – penningmeester
  • Richard Liefting – secretaris en supporterszaken
  • Radboud Stiegheuver – Evenementen
  • Gerard Bakker – horeca zaken / home
  • Remco Rodenburg – ledenadministratie
  • Henk Kooge – magazine en sociale media

 

Het bestuur heeft gedurende het seizoen periodiek bestuursvergadering waarin diverse onderwerpen aan de orde komen. Onder andere is dit jaar stil gestaan bij de sportieve prestaties van AZ, de ontwikkeling van een nieuwe website, de introductie van pinnen en contactloos betalen alsmede supporterszaken. Daarnaast zijn wij door AZ actief betrokken bij de werkgroep voor 50 jaar AZ.

Helaas hebben dit jaar een aantal incidenten plaatsgevonden. Dit soort zaken worden meegenomen in het reguliere overleg met AZ.

 

Tevens is dit jaar ingezet op intensievere samenwerking met Victoria Alkmaar en de Alkmaar Fanatics. Dit heeft onder andere geresulteerd in een plan genaamd “Supportersvisie – Samen met de 12e man naar Victorie”. Hierin worden voorstellen gedaan om de beleving te verbeteren. Deze voorstellen betreffen zaken in ons eigen stadion, tijdens de uitwedstijden en voorstellen om de binding met het eerste elftal te versterken. Dit voorstel is besproken met de directie van AZ en deels in uitvoering genomen.

 

In augustus 2017 heeft een gesprek met de spelersraad plaatsgevonden waar om input van de spelers op ons plan is gevraagd en wat wij als supportersvereniging nog meer kunnen betekenen voor de spelers en wat hun verwachtingen zijn.

 

Het bestuur heeft regelmatig contact met medewerkers van AZ en periodiek overleg met de directie van AZ. In het bijzonder hebben wij onze zorg geuit over (de ontwikkeling van) de sportieve prestaties.

 

Het bestuur is voor toegankelijk, gastvrij en veilig voetbal vanuit wederzijds respect en sportiviteit. Wij voelden ons in dit seizoen genoodzaakt een brief te sturen naar een van de bezoekende ploegen wegens het gedrag van een speler dat onzes inziens niet bij onze uitgangspunten aansloot.

 

Voor wat betreft de financiën verwijzen wij naar de jaarrekening en de toelichting van de penningmeester.

 

Ontwikkeling ledenbestand

Het aantal leden is geëindigd op 3382 (vorig seizoen 3877). Dit is een daling van 495 leden ten opzichte van de eindstand van het vorige seizoen. In het vorige seizoen hebben wij echter gratis vervoer aangeboden voor de bekerwedstrijd tegen Feyenoord wat heeft geresulteerd in 627 extra leden. Als we de eindstand van vorig jaar met dit aantal corrigeren stijgen we met 132 leden.