Zoeken
Sluit dit zoekvak.

AZ fans “Save the Date” 24-09-2022 congres Wageningen “Supporters-collectief”

 

Beste AZ-supporters,
De AZ-supportersvereniging heeft zojuist via “Eventbrite” een uitnodiging gestuurd voor het Supporters-congres op zaterdag 24 september in Wageningen. Alle fans van AZ zijn van harte uitgenodigd om dit congres te bezoeken middels de onderstaande link.
De uitnodiging is niet alleen voor jullie maar ook voor jullie AZ achterban, aangezien het congres voor iedereen gratis toegankelijk is. Deel de uitnodiging dus ook vooral via jullie eigen kanalen. Aanmelden kan via de website https://www.eventbrite.nl/e/tickets-supporterscongres-2022-403358023707. De supportersvereniging van AZ hoopt op een mooie opkomst! en dat onze mooie club op een waardige respectvolle manier vertegenwoordigd wordt. De komende weken wordt het programma bekendgemaakt via de website van “Eventbrite”plus de aanverwante sociale media.
Verder is vandaag bekendgemaakt wie de eerste medewerker supporters-zaken van de KNVB is geworden. Niels Hilboesen gaat deze nieuwe functie bij de KNVB vervullen. Hij start per 1 september. In deze nieuwe functie zal hij veel gaan samenwerken met de SLO’s en met ons als supportersvereniging en club . Zie hieronder de mail van de KNVB aan de clubs met meer informatie. We kijken namens AZ uit naar een goede samenwerking!

Het contact met supporters wordt steeds belangrijker, we moeten met elkaar praten en niet over elkaar! Dit betekent ook dat de rol van een supporterscoördinator nóg belangrijker wordt met als gevolg dat alle BVO’s (Betaald voetbal organisaties) de verplichting hebben om een SLO (supporters Liaison Officer) in dienst te nemen. Een logische en noodzakelijke volgende stap voor ons, is het aanstellen van een medewerker supporterszaken. We zijn dan ook blij jullie te informeren dat deze functie per 1 september a.s. door Niels Hilboesen ingevuld zal worden.

De rol van medewerker supporterszaken is gericht op het vertegenwoordigen van de supporters binnen de KNVB, maar ook daarbuiten. Niels zal nadrukkelijk de connectie opzoeken met de SLO’s en het Supporterscollectief Nederland. Hij zal zitting nemen in de expertgroep voetbal en veiligheid en bijeenkomsten organiseren, in overleg met de kerngroep SLO’s, voor alle SLO’s. Op lokaal niveau zal Niels advies geven bij (lastige) supporters-vraagstukken en clubdirecties ondersteunen wanneer ze een (nieuwe) SLO willen aannemen.

Niels is afkomstig uit Groningen en jaren actief geweest binnen de supporters-geledingen van FC Groningen. Hij is o.a. voorzitter geweest van de Z-side, klankbord medewerker van FC Groningen, voorzitter van het supporters-collectief FC Groningen en aanspreekpunt voor Supporters-direct. Hij heeft verschillende politieke en bestuurlijke ervaringen opgedaan bij de gemeente Groningen en de Rijksoverheid. Op eigen titel heeft Niels ook veel supporters-congressen bezocht en zodoende een (inter)nationaal netwerk opgebouwd.

In de komende periode zal Niels vooral veel kennismaken met iedereen binnen het betaald voetbal. Niels is vanaf 1 september te bereiken op Niels.Hilhoesen@knvb.nl en via het mobiele nummer: 06-57722912.

Met vriendelijke groeten,

Jan Bluyssen, manager competitiezaken betaald voetbal

jan.bluyssen@knvb.nl