Nieuwe website

Wij werken aan een nieuwe website.
Zodoende bevat deze pagina op dit moment zeer weinig content van de Supportersverengiging.

Voor de start van het eredivisie seizoen 2017/2018 proberen wij onze nieuwe website online te zetten.

Ontstaan Supportersvereniging AZ

on . Posted in Informatie

Sinds de oprichting van de betaald voetbalclub Alkmaar’54 zijn diverse supportersverenigingen opgericht en ook weer ter zielen gegaan. In en vlak na de succesvolle periode van AZ(67) was er geen supportersvereniging. Eigenlijk vreemd voor een club als AZ dacht Anita Kramer in het begin van het seizoen 84/85.

Ze trommelde een stel enthousiaste supporters bij elkaar die in het hele stadion stencils uitdeelden. Waarna de huidige Supportersvereniging op 10 oktober 1984 met 23 leden van start ging. Na 5 jaar was de vereniging uitgegroeid tot 200 leden, de roep om een eigen Home klonk steeds luider richting de bestuurskamer van AZ.

En niet tevergeefs, want op 13 februari 1985 kon onze trotse voorzitster, Anita Kramer, het Home openen. Al gauw hing het Home vol met voetbalrelikwieën waardoor het een echte voetbal sfeer uitstraalde. Na 8 jaar het voorzitterschap te hebben vervuld nam Martin Dekker het roer van Anita over. Intussen was ook Dirk Scheringa als Sponsor begonnen bij AZ.

Deze financiële injectie leverde in 1996 AZ het zo lang begeerde kampioenschap op in de eerste divisie. Tegelijkertijd groeide de  Supportersvereniging met de sportieve successen explosief mee naar bijna 2000 leden! Dit alles onder de bezielende leiding van onze voorzitter die vaak meer dan 40 uur per week bezig was met de vereniging. Ondanks directe degradatie het volgende seizoen daarop liep het ledenaantal nauwelijks terug.

Iemand die zo idolaat is van AZ zoals Martin Dekker wil Dirk Scheringa er wel bij hebben, voor Martin was de keuze niet moeilijk want van je hobby je werk maken is natuurlijk prachtig.

Zo komt er na 7 jaar een einde aan het voorzitterschap van Martin die opgevolgd werd door Paul Kaandorp die gelijk een feest kon organiseren want de Supportersvereniging AZ bestond 15 jaar. De Supportersvereniging wist ook de hand te leggen op een omvangrijke verzameling AZ spullen waaronder dozen  plakboeken met knipsel over alles wat er over AZ is geschreven van 1954 tot heden! Dit archief is natuurlijk ook een prima bron voor de redactie van ons eigen clubblad het “magAZine”. Een groep enthousiaste redactie leden weten elke keer weer een prima inhoud aan Jeroen Bloothoofd aan te bieden die vervolgens de complete lay-out verzorgt.

Het clubblad heeft qua vormgeving net zo’n groei meegemaakt als de vereniging zelf, in de eerste jaren was dat nog een eenvoudig boekje maar nu is het een professioneel ogend magAZine.

Door diverse omstandigheden moest Paul de voorzittershamer na 2 jaar alweer doorgeven aan onze huidige voorzitter Remco Strik.

Remco is in 2010 inmiddels alweer 7 jaar voorzitter en heeft ook al heel wat meegemaakt. Ten eerste natuurlijk de verhuizing naar het nieuwe stadion, de opening van het nieuwe, grotere, supportershome en in 2009 het landskampioenschap van AZ.

De supportersvereniging telt in 2010 een bestand van 5105 leden en er komen elke dag weer leden bij.